Saturday, December 31, 2011

Its the end of 2011


Terasa mcm dah bertahun x jenguk blog tersayang ni..

hari ni,mungkin sbb aku rasa sgt suka dgn ayat aku kat fb ni,so aku nk abadikan ayat “ringkas tp padat” ku dlm blog kesayangan nih jugak..

Di dalam wallpost FB ku dlm kira2 pukul 3.30 pm ,

31 december 2011 ini daku berkata..............

“There's too many things have happened in 2011.. The most significant 1 is my Chicken POX of coz~! =D

{must be mentioned,hihih}..


...seriously this year have make me so tired,but it really 'grow' me inside out..It teach me to fight for survival in every aspect & bring my inner self out..Too many tears but also laughter i've been through.. all the sadness eventually becomes hope.. Thanks to 2011, and i welcome u with all my heart 2012.. be good 2 me.. & grow me more(except my size plz =.=")

Monday, May 30, 2011

Last nite,, My Mom Said Something,,


Last nite.. kira2 jam 1.30 am, sya dan ibu tersayang makan nasi berlaukkan sup ayam... lol ! Agak Pelik di situ?? Hehe well,, due to some reason.. kami mkn la lewat sket.. anggap ia sbgai supper ja la. ^^

Sedang2 makan.. daku berkata.. aisehhh~

‘Mumy.. please endure my behavior 4 diz while coz im having a hard time now..’

its so sad 4 a mom to be hurt by me coz i was hurt by somebody else! Pity my mom.. i hope, there will be no 1 will follow my footstep! Coz by doing that, i was actually being same with the person who hurt me!

The only thing that heals me is my mom’s word..

Beliau berkata... (erk~ kalo la mumy tau daku membahasakan dirinya ‘beliau2’ =im dead =.=”)

Kasih sayang itu adalah sekeping hati.. tnpa sekeping hati , hdupmu tidak kan pernah bahagia”

Dr kaca mata seorang ibu yg mendengar anak nya sering datang menangis padanya, aku percaya kata-kata itu ditujukan bukan tuk menyakiti hati sesiapa atau menambahkan penderitaan ku...

Sekadar membuka mata hati ku..

Dan menyadarkan aku bhwa hanya kasih ibu yg setia, terbaik dan terkukuh dalam sanubari ini.

Dan aku sadar, ibu sedang membentuk aku menjadi wanita seperti dirinya.. =)

i will be the image of my mom..soon.. !

i know i can, coz im her daughter!



Tuesday, April 12, 2011

BPA dan Manusia? Apa hubungan Mereka?!




Comel kan botol susu baby dalam gambar ni?

But,

Can u see the different?

Disebelah kanan ialah botol susu policarbonate yang mengandungi Bisphenol A (BPA)!

( botol susu jenis ini akan diharamkan penjualannya bermula 1 mac 2012.)Ia lebih keras dan lutsinar.

Disebelahnya tu pula adalah botol susu yang selamat digunakan.

Tahukah anda?? Jerman, Perancis, Denmark, Kanada, Australia, New Zealand, Amerika Syarikat dan terbaru oleh Kesatuan Eropah (EU) telah pun mengharamkan penggunaan botol jenis ini.

Apa itu BPA? Dan kenapa pula ia bahaya??!

Bisfenol A (BPA) tu adalah bahan kimia yang terdapat dalam plastik polikarbonat.Plastik jenis ini adalah jernih dan tahan lasak dan digunakan dalam pelbagai produk especially botol susu baby,botol air mineral,dan bekas makanan.

BAHAYA kerana...

Bisfenol A yang terkandung dari produk2 itu boleh MELARUT RESAP dalam makanan atau minuman kita dan seterusnya masuk dalam tubuh badan manusia..iaitu... >> kita ofcozzz!

Tau tak..

Dos bisfenol yang sikitt ja pun boleh disalah anggap sebagai ‘estrogen’.dimana,, hormon ni berfungsi mengawal perkembangan otak kita,dan pertumbuhan janin.Ini akan bawa kepada kesan negatif kepada kita.

Bagi baby,kalo mereka terdedah kepada bahan BPA, otak mereka akan dipengaruhi begitu juga dengan ‘perangai ‘ mereka.

Ada kajian mengatakan BPA mungkin salah satu faktor yang membuatkan lelaki cenderung untuk berperangai seperti perempuan. Uhuk3....

Sedih dan kecewa nya i bile lelaki hensemm di luar sana menjadi milik lelaki hensem yang lain.. huhu T_T

Apapun, i belum jadi MUMY ok~~..

Belum juga jadi HOTMAMA..

So,

I juz nak tekan kan part2 di mna ‘kita2’ yang sering makan maggi dan merendam maggi tersebut di dalam ‘container’ ataupun bekas makanan plastik dengan air panas yang sgt2 panas! Atau nama lainnya,air panas yang menggelegak!

Terdapat kajian mengatakan bahan yang mengandungi BPA akan melepaskan bahan berbahaya itu 55 kali ganda lebih cepat apabila diisi dengan air panas menggelegak berbanding air suam/biasa.

Lagi satu yang pelajar asrama,matrikulasi or universiti selalu buat selain masak maggi adalah ,mengisi air dalam botol mineral samaada besar atau kecil.

Kadang2,setahun lum tentu tukar botol minuman tu ,n diguna ulang2.

I tahulah! Sebab i pun buat T_T.

So..

Untuk lebih menakutkan korang,

BPA ni bertanggungjawab MENYONGSONGKAN CIRI-CIRI JANTINA SESEORANG DAN MEROSAKKAN KROMOSOM! Dan dikaitakan dengan mmasalah lain seperti KANSER PAYUDARA,KANSER PROSTAT,PENYAKIT JANTUNG dan KENCING MANIS.

So..

Jumla kita jadi pengguna yang bijak kawan2..selamatkan baby2 yang comel di dunia inii...lagi2 kalau beby2 tersebut bakal menjadi lelaki yg hensyem2 pabila mereka dewasa kelak2. Lagi2 kalo ada yang iras2 Lee Min Ho!

Kalo ada akak2 or abg2 korg yang dah berkahwin,sedang berkahwin atau akn berkahwin dan dalam proses nak menimang cahaya mata,jgn lupa sebarkan info ini

Begitu juga dengan cara hidup kita ni.berubahla menjadi lebih profesional dan bijak demi kesihatan yang sihat!

Ini sedikit info mengenai BPA

Botol susu bayi bebas BPA biasanya dilabel `bebas BPA' pada bahagian bawah botol. Botol susu bayi polikarbonat yang mengandungi BPA bersifat keras dan lutsinar Ia boleh dikenal pasti melalui kod identifikasi plastik yang biasa didapati di bawah botol susu bayi. Kod terbabit ialah nombor 7, nombor 7 dan PC, nombor 7 dan `other' Alternatif botol susu bayi di pasaran ialah yang diperbuat daripada polypropylene (PP), polyethersulfone (PES), polyamides (PA) dan kaca.

Kenapa aku semangat sgt nak share pasai benda ni?? Sebab pagi tadi dalam kelas i jumpe botol ini..

^^

What a luck!


Comel kan botol ni???!!!

=.=”

Haha sebab........ di botol ni ada tertulis

Tu yang aku semangat nak share bende ni.. baruu je baca berita harian pagi tadi.jumpa pasal benda ni.. tengok2 de kwn aku sorg yg comel loteh ni bawa botol ni.. so,, aku pun excited terang kat dorg pasal BPA ni..walopun X CUKUP INFO beno nye pagi td. Haha ..

So nau.. Momon,pot2,titi, n zacky and nini(tuan punya botol)

Sile bace puas2 ye.. jgn segan2..wat macam blog sendiri..sekian..

=.=”










Sunday, April 10, 2011

Adorable Kids...

Today we are going to talk bout adorable KIDS!! Arghhh.. they are sooo cute!

Siapalah yang tidak sukakan kanak2??

Erm~~ o ya!

Very close example>> My FATHER (semasa dia muda)

Haha!

“sory pa..entri ni bukan dibuat untuk mengata bapa”

“i love u pa!!”,ambil hati dulu.. hehe


Who’s that??!

His name is Adham.. hehe.. anak kepada anak mumy aku punya adik!

Haha!cane tu?? Lu pikir la sendiri.. haha yg aku tau budak ni sangat la comel!!! Tidak seperti suaranya ‘nyaringnya’. Haha

Tp disebabkan dia comel, so its ok..

Jeritla seberapa kuat yang hang nak adham syg~

Tp jgn jerit mase aunty erin yg comel ni ade dekat2 ye.. jerit kuat2 dekat papa u! Hehhee!

Ini anak kedua mereka..baru tumbuh 4 gigi depan kot.gigi belakang i x sempat selongkar td. Haha!

Comel kan!!

Tengok la tewwwww~~

I miss him oredy!


Ok next>>

Presenting to u..

His big bro!

Oyeah..

Give it up toooooo..... Ahmar!!!

Walopun dia plg sulung ..tp dia juga la plg kuat gerak.juai mahal betui..

Ni pun pic yg telah di’sharp’kan beberapa kali.

Al maklum la i gune Yari jewww~. Huhu

Nasib u la my syg ahmar.. kurg ensem sikit jep.. awob tu dah hensem banyak..

Keyh2.. dah sedapkan ati die. Hehe


Lihat la gelagat mereka berdua...

Terlalu COMEL tuk ditafsirkan dengan kata2.. T_T i miss u guys....



Ada muka2 bakal team bola sepak Malaysia nihh




Anak-anak omputih mano la plak yg sesat ni. Hehe

Well, PA & MA dorg ensem n cantek!

Bkn sja dr paras rupa tp jua hati mereka ^^

Tu yg dapat hasil camni..


Ok~~ u make me miss u more dear... huhuhu



Yang ni plak anak paaaaaling bongsu

“buat masa ini”

Mudah-mudahan ada rezeki lagi...

Neway..

This one is baby gurl.. =)

Name kitowang same~ jgn jelesss..

(adakah org mau jeles?? Hampehh =.=”)

BTW,budak nila plg buat aku keberatan nak tinggalkan dorg td. Huhu..die sakit..kembung perut..

Die nangis serupe cm aku nngs mase jumpe hantu dulu..

Eseh xde r.

Tp siyesly.. td dia nngs smpai bergegar2..x berhenti smpaila papa dia gi beli ubat cap yuyi..tp tupun masi nngs lagi..

Panik tgk..x penah lg nmpk dak nangis teruk cmtu..

4 a baby i mean..

Dahla dia lahir x cukup bulan.. alvy.. do u know u make aunty really scared just now?

Huhuhu..

Pastu trus bwak gi klinik.. brula dia berhenti nngs..aduii kesiannya...

LORD protect her! Coz i love her so much!

Sempat bg cweet baby gurl tu topi baby wrna pink td..

Kata penutup... erm~~ hargaila masa2 terindah kita bersama org2 yg kita sayangi walaupun sekejap sahaja.. kerna kebahagiaan itu x selalunya kekal lama,tetapi kesedihan juga x bertapak selamanya.

Like my previous entry also..

MEMORY LAST FOREVER.

I hope 2 see the healthy growth of these kids..i want to love them.n i want them to sucess in life.

I HOPE!

Saturday, April 9, 2011

UnPlanned Activity in Tanjung malim & UPSI at NIGHT!





Hendak dijadikan cerita,, hari ini me n my BFF telah dengan tidak sengajanya membuat 3 unplanned activity of the day!

Mana tidaknya!Plan nak gi Secret Recipe jeww~

Sekali tengok...

Kitorang,

Menikmati keindahan UPSI di waktu malam (~_~) sambil SNAP3x

Tengok teater! Tu yg xleh blah tu!

JALAN KAKI balik dr kampus ke kolej kediaman pukul

11 malam T_T.

coz xde bas la opcoz!!. Huhu

Apapa pun, nak citerr pnjg2 ni pun buat org menyampah jew. Kalo i pun maleh nak bace. So,, let the PIC do their job.right!! ^^



Demikian la keriangan yg terserlah di muka2 penuntut akhir semester 4 dimana 5 org di atas mengambil kos Pendidikan Matematik dan sya mengambil Pendidikan sains.

Walaupun tidak sampai 10 hari lagi nak final exam,tp masi sempat berjoli2.. T_T.. kami kn memg geng2 yang ‘YAKIN’ jeww

selalu.. huhuhu..

Apa mau jadi,jaaaadila..

T_T

Anyway,hendak dijadikan cerita lagi ,,boleh katakan Secret Recipe jer la Restoran mewah kat Tj Malim ni. Huhu..lain?? erm.. KFC T_T,dan Pizza Hut tu dah kire ok. X lupa juga Restoran Easy Corner yang kitorang rasa syedappp la makanan dia.. huhu..

Tp xpe~ kitorang x penah pun rasa sedih yg teramat sebab Tj Malim ni konon nya ‘tiada life’ 4 teenage..apa susa.. turun KL la kalo nk berjoli pun.. bkn jauh sgt pun.. jalan kaki pun bleh sampai you~ tp x

tau bile sampai la kalo u jalan kaki. Hikhik!

N Think Positive lar... kalo hiburan kurang,budget pun kurang

..leh FOKUS STUDY. Ayat xleh blah..nk kaver line katakan... =P






Nyum3.. syedapnyeee.. ^^ setiap sorg order 1 kek ja pun cukup.kecuali seorang ni.. semua yg diordernya ‘mengecewakan’..

Org sabah bilang KACIWA KITA..

Dia order pecan butterscotch masi boleh

diterima.. but carrot cake ka apa tah,dan air pun BANANA

Kitorang semua rasa euwwww~

Tp dia cakap,yg penting sya x rsa kecewa

^^

Well.. i’ll take the point! Hehe

Me..

As usual..

“CHOCLATE INDULGENCE”

..

My forever favourite!




Sue Pula bersama Tiramisu kek.. ^^

Ok>>

Lebih keriangan dalam gambar di bawah.. ^^

I LOVE THEM!


Siap mkn..plan nak balik.. dr Secret Recipe boleh jalan kaki jew balik kampus.. x perlu nak order2 taxi plak.ngade2!

Sambil2 berjalan..

Kami sendiri tidak menyangka akan ‘jatuh hati’ pada ka

mpus yg boleh diibaratkan Muzium ini..

Well,its true. Dah ada Muzium ok dlm UPSI.. bukan cincai ok~

Terdapat bangunan2 lama dalam UPSI yang dipelihara d

an tidak boleh di ubahsuai..hanya boleh dibaikpulih sahaja..

N im proud of it!

So.. kmi pun Snap3!



Macam melancong pun ada kan?Our UPSI is sooo beautiful n remain in our heart owez!




Ini dia! Muzium Pendidikan Nasional Universiti Pendidikan Sultan Idris!




Sitc
sinila tempat org konvo..
Art


Sedang berjalan2.. dekattt dah pintu kluar Kampus,seorang wan
ita bertanyakan jalan ke panggung budaya!
Ok~ teater sedang berlangsung..
so kepada 6 sekawan yang x pandai nak dok rumah ni pun menjelajah la lagi...
boleh katakan 1 UPSI kmi round malam ini.. but never mind.. yg penting
PUAS HATI
Teater bertajuk 'Alang Rentak Seribu"
best!!!
walopun aku x fokus sgt coz menantikan ketibaan hari lahir insan teristimewa.. ekekeke!
Ops!
ceritanya tidak selesai di sni. huhuhu!
Teater bermula pada pukul 9 mlm..
dan tamat paaadaaaa...
11 malam!

walaupun bergegas pulang seperti ada laki d rumah,tp tetap juga BAS TIADA!
so...
4 the 1st time in my life..
mengorak langkah.. berjalan kaki.. dari kampus >>kolej kediaman.
huhuhu..
T_T
apalah nasib..
mula2 igt kmi ja..bila pandang belakang fuyooooo.. semua
jalan kaki rupanya,,,
mudah-mudahan turun 2KG mlm ini..

konklusinya~
hari ini happy!

Being with frenz is a wonderful thing. What matter the most is how u create the MEMORY..and how u want to TREASURE it!
Many things can change..anything can happen..
but 1 thing 4 sure..
Memory Last Forever!

Thanks LORD 4 sending them..

I also want to take this oppurtunity to say
HAPPY BIRTHDAY MY MUMUK!
I thank LORD too 4 sending U..
I thank ur mom n dad 4 giving birth of u..


A baby boy was born on 10th April 1989.. today..he is born again as a man.. my MaN! U will owez be 1 of the best thing that ever happen in my life. i'll pray 4 it.In LORD i trust and surrender.. The only thing i wish is.. 4 u to smile and be hapy today Maxolvin Sintore! GBU owez, forever n never end!

Saturday, April 2, 2011

Give BLOOD Give LIFE



Hari ini dalam SEJARAH...
Setelah berushaha sejak dari matrix lagi,akhirnya!!!
Finally bebeh!
hari ini dapat DERMA DARAH!!
huhu.. bg org lain ini mungkin perkara biasa..
tp bg org yg kurg sihat mcm sya ni,
its a very awesome thing!

Sebab itu la.. saya ingin menyeru saudara dan saudari di luar sana untuk sama2 kita beramal.Setitik darah ini,kalau dikumpul2,byk nyawa yg dapat kita selamatkan..
bekalan darah bukan sahaja untuk kegunaan mangsa-mangsa kemalangan tetapi juga diperlukan untuk kes-kes kronik yang memerlukan pemindahan darah seperti talasemia, buah pinggang, kanser, leukemia kes-kes pembedahan dan sebagainya.

kenapa TAKUT untuk menderma darah??

Takut GEMUK???!!

Ada yg cakap takut sgt mau derma darah sebab nnt gemuk!

Masalah kegemukan selepas menderma tak benar, jika ini berlaku
ia berkemungkinan disebabkan oleh faktor genetik, emosi, pemakanan atau kurangnya aktiviti riadah seseorang itu.

lagipun..derma darah ni ada baaanyak KEBAIKANnya...

Tadi masa sedang baring2..nurse tu sempat bg ceramah..haaaa! kn dapat dah pengetahuan.

Nurse tu ckp,sebelum ini selain tekanan darah sya rendah, sebab lain x dpt derma is bcoz kepekatan darah kurg! pasal tu 'x lepas' tuk menderma.

ini sgt penting terutamanya bg PEREMPUAN YANG AKAN BERKAHWIN.

ini kerana pabila anda hamil nnt, baby dlm perut akan ambil darah juga.. so, ini akn membahayakan c ibu.sebab tula org ckp bila melahirkan ni nyawa kita 50:50..

kalaupun kedua-duanya selamat, tp kalo kepekatan darah kita kurang, baby kita la yg akan dpat implikasinya nnt.. sebab oksigen dr darah ibu itu tidak cukup untuk membekalkan oksigen kepada otak baby!
so kalau syg beby anda nnt,
mulai dr sekarang,
mkn la BAYAM MERAH, HATI DAN KERANG!

Selain tu,,
Tahukah anda, tindakan menderma darah akan mengurangkan paras ‘iron’
di dalam darah. ‘Iron’ adalah oksidan yang akan meningkatkan radikal
bebas di dalam tubuh. Jadi apabila anda menderma darah sekura
ng-kurangnya sekali dalam setahun, anda akan mengalami penurunan tahap ‘iron’ dan ini turut mengurangkan risiko serangan jantung pada diri.


Kecekapan badan penderma menggunakan zat besi akan bertambah kerana garam galian ini diperlukan untuk menghasilkan sel-sel darah merah baru dan proses ini boleh membantu badan mengawal kandungan zat besi dalam badan dan mengelak masalah
pengumpulan zat besi berlebihan pada jantung

So lpas ni..jadila berani..
derma darah tu baik untuk kesihatan k.. tmbh2 lagi dapat merangsang pertumbuhan sel-sel darah baru.

Beramal sambil dpt bnyk benefit lain..smbil mnyelam mnum air kan.. ^^


ini pula rentetan perjuangan sya pagi td... ^^ al maklum la 1st time... hehe



Nebes2...mcm la x tau abg tu bwak ckp2 sbb xnak i nebes.. hehe.. dun wory la bang,abg buat apa pun sya tetap nebes punye.. huhuhu =.="
kaki tgn mcm baru kluar dr peti ais.huhu


Tu dio~~ hehe sya sgt berbangga dengan bacaan normal ini.. hehe coz sebelum ini,sya x pernah dapat bacaan ini.. huhu..
so, bg org2 yg memg sihat dan mampu utk menderma darah,
jgn malu, jgn takut, jgn segan..
kerna anda harus mensyukuri kelebihan anda berbanding
saya!
T_T



Ok,part ni saya lebih takut dr part kemuncak. sebab di sini la part tekezut2 berlaku. huhu!
comel sungguh jarum itu.. grrrrr~!



Thats my blood.. ^^


kalo x disebabkan tekanan drah rendah,part ni la yg buat sya selalu X LEPAS.
syukur kali ini,
berjaya.. =)


That's my HB reading.
ops! ofcoz berat harus disensored kn.. huhuhuhuhu


yeayyy! dpt sijil....


so excited to see my own blood in there! yup!
in that plastic!!
selama ni tgk org lain punya jak.


Disebabkan urat tgn i melintang,kebengkakan pun berlaku. haha
sebaik jarum besar tu ditarik,tgn sya pun membengkak.well, im a special case.T_T
but its ok,x sakit pun... im hepy!


ok.... erm..thats after 3 to 4 hours later. huhuhuhuhu!sakit juga la..but stil
im hepy!
haha.

kalo kita tidak berduit mungkin ada benda lain yg boleh kita lakukan untuk membantu org lain..dlm masa yg sama,bnda tu sikit pun x merugikan kita..
yg penting,
hati iklas..
^^
PEACE

Sunday, March 20, 2011

- mY !sT tImE 2 Zoo NegAra-



20 march 2011 melakar sejarah pabila..
.....

gua pegi zoo........!!!

haha.. cian kn.. umur sudah 18 (hehe) baruuuu pegi zoo..

walopun pergi utk projek Biodiversity,but most of the ti
me i can say,

im here to enjoy!!!

deep down in ma heart..

only God know how my heart beatin
g at this moment.
but,
its a day 4 me to juz..
make a smile!


Awal pagi,,naik bas... duduk sorang..tepi tingkap..haha..

itu hobi mumy..
n thats what mumy do masa mumy ptus cinta d
ulu..
ke mana tumpahnya kuah kalo xda ke na
si..

i suddenly feel my mommy is soo cute...!
erm,,,
ke mana tumpahnya kuah kalo xda ke nasi..
kikiki..





ok,, datang2 ja, perkara wajib yg harus kita buat adalah am
bil gmbr..
org bilang,,apa guna kamera kn!

From my left,is miss ummu..followed by, my sweet kak el, me.. Zaty tersayang and fieza.. ^^
they r so cute...
thnks 4 owez being there n nice my fren!




This is my checkpoint!



ok,,,Thats "manja".
Not me!!

That org utan back there.. Her name is manja..
The other 2 org utan sumatera and borneo ni adalah katy n awang..
apakah?? nama mix2..sa pun nek heran..
but ,
they r sooo adorable..
ada 2 org kwn sa ni,hmpir 15 minit bdiri dpn org utan ni tp x kena layan. hahaha!
but then ada sorg abg ni, papa org utan ni kot,dia suru mcm2 suma kena ikut..arghhh!!
adorable!!!



they can,stand when they r ask to do it. they clap,shake hands and even dance..
but,the funny fact bout org utan is that,
they will built their house every night!
rajin kn.....
erk~


thats not bcoz of that!


org utan akn lupa di mna rumah dorg apabila dorg bgun dr tdr.
so they have to build their house everyday!






THAT is J.I.R.A.P.A.H!!!!!

arghhh!!!! haiwan ni memg binatang!
mcm model!
im so jealous!

tgk kaki dia tu.. eeeeeeeee
mesti smart kalo pkai legging.kurus gtu!. hahaha


Tgk tu..pndai dia posing!
apapun,Girraft is the tallest animal in the world..i mean,,
after DINOSOUR of coz....!

dan lagi satu,, cuba fikir bagaimana darah dapat smpai ke otak zirafah sebab leher mereka sangatla panjang???

next question is.. apakah organ yang mengepam darah ke otak manusia?
answer: JANTUNG!! (erk~~ sendiri tnya sendri jwb..tepaksa la siapa lg nak jwb)huhu

therefore,,, jantung zirafah perlu KUAT untuk mengepam darah ke otaknya.. hehe ^^

so,, jangan cube2 kejutkan ayam ok.. nnt die heart attack.haha!

n they are the animals that make me very excited to be here!


More picca>>>>>>>




Pic by my fren..zakiah!


again.. pic from her.. thnks z.. love it!

Like3


Sesungguhnya i like gmbr candid!



paling rugi part ni!animal show!!! datang2 ja,,bruuu excited,,,
tiba2,
jurulatih itu pun berkata dgn cerianya...
"that is the end of our animal show 4 today..hope u enjoy it"
enjoy la sgt pocip!!! . T_T
owg bru nak nengok. huhuhuhuhuh!
rugi3..
dahla anjing laut tu siap babai2 lagi gune tgn dier.sakit ati btl. huhuhuhu!



Its time to go home.....
Act..there r lots more to share.. n to remember..
but,
cukupla smpai sini buat kali ini.. huhu

God.. u know me.. the inside of me.. n everything.. all i can say is.. thnks u!